13 руснаци са обвинени в намеса на президентските избори на САЩ

...
13 руснаци са обвинени в намеса на президентските избори на САЩ
Коментари Харесай

13 руснаци получиха обвинения за намеса на изборите в САЩ

13 руснаци са упрекнати в интервенция на президентските избори на Съединени американски щати през 2016 година, оповестиха от екипа на спецпрокурора, който се занимава с следствието за съветската интервенция на изборите Робърт Мюлър, представени от Би Би Си. 

Трима са упрекнати в скрит план, а петима - в кражба на идентичност. 

В обвинителния акт са включени и три компании, които са употребявали компютърни системи в Съединени американски щати, с цел да скрият връзката си с Русия. 

Те са се маскирали като лица от Съединени американски щати и са създавали подправени самоличности, управлявали са страници в обществените мрежи и групи, които привличали американска аудитория, като са създавали наличие за имиграция, вяра и други, се споделя в обвинителния акт. 

В листата е включена и " Агенцията за интернет проучвания " - така наречен " Фабрика за тролове ", която е обвързвана със основаване на наличие в обществените мрежи, което съгласно следствието е целяло да повлияе на резултата.

Сред упрекнатите е и предприемачът Евгений Пригожин, който е обвързван с " Фабриката за тролове ". Той е прочут като " готвача на Путин ", защото е обслужвал публични мероприятия на съветския президент. 

Според обвиняването тези групи в обществените мрежи са разпространявали тенденциозна информация за претендентите за президент на Съединени американски щати - като се изключи Доналд Тръмп и Бърни Сандърс, който се състезаваше против Хилъри Клинтън за номинацията на демократите. 

В месеците преди изборите те са почнали да предизвикват малцинствени групи да не гласоподават на изборите, а след успеха на Тръмп те са организирали манифестации в негова поддръжка, излиза наяве от обвинителния акт. 

Спецпрокурирът Робърт Мюлър към този момент повдигна обвинявания на близки до Тръмп и акцията, измежду които някогашният управител на предизборната му акция Пол Манафорт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР